Om Scrapptorget

Hej!

Här har ni Scrapptorget – den självklara mötesplatsen för alla scrappare. Vi har som målsättning att beröra, inspirera och sprida så mycket skaparglädje kring oss som möjligt. Genom att mixa olika kreativa stilar med stort engagemang och glädje i teamet hoppas vi att detta kommer att smitta av sig och bidra till ett gladare och mer kreativt Sverige. Vi kommer att ha tävlingar, tips, nyhetsspan och självklart  – inspiration i överflöd. Allt för att du ska utvecklas och utmanas i ditt skapande.

Det kommer att hända så mycket spännande och roligt här. Ja, det kan vi lova! Så välkomna hit till oss på Scrapptorget!

* * *

Vill du kontakta oss gör du det till: Scrapptorget@gmail.com 

* * *

agnelia 

 Jag har kallat mig agnelia på nätet sen många år tillbaka. Det namnet känns som en del av mig. T ex på pysselträffar så reagerar jag fortare på agnelia än på mitt riktiga förnamn, RoseMarie.
Jag är född -76, är gift och har två fina pojkar födda -07 och -10. Bor i Västerås där jag också är född men har rötter både i vackra Tornedalen och finska Österbotten.
Jag har jobbat många år inom handeln men till slut var det dags att byta inriktning och nu arbetar jag som administratör.

Min pysselbakgrund:
Pysslig har jag varit sen barnsben men just papperspysslet fastnade jag för i slutet av 2004 då jag köpte mina första stämplar och embossingpulver till bröllopsinbjudningar. Strax därefter köpte jag mina första ickebröllopstrelaterade stämplar.
Från början var jag mer kortmakare än scrappare, nu varierar det efter humör, lust och inspiration vad jag gör, – kort, LO eller altrat.
Är medlem på några pyssel/scrapforum men mestadels finner ni mig ”hemma” på pyssel.net där jag imorgon måndag (6/2 2012) har varit i medlem i hela sju år! Har även en blogg som jag i år har blivit och ska bli duktigare att uppdatera.

Min stil:
Vet inte vad man ska kalla min stil eller snarare mina stilar för. Ibland gillar jag stilrent och avskalat, ibland färgglatt och lekfullt, andra gånger tufft och rockigt.  Älskar att kladda och kludda med färg och annat. Metalltejp är en stor favorit.

Favoritfärger:
Svart & rött, helst i kombination! (som synes på min presentationsLO) ;-)

Övrigt:
Tycker om att använda flera foton på samma LO. Scrappar ibland helt utan mönsterpapper och ibland med fem eller fler. Gillar att blanda typsnitt på layouter, vare sig det är QK-utstansade alfabet, thickers, alpha stickers eller liknande. Min egen handstil däremot är jag inte lika förtjust i men jag försöker lära mig att använda den ändå.
Mina käraste pysselgrejer är mina Quickutzalfabet. Är svag för halloweenstämplar/dekos/papper. Skulle inte klara mig utan skärmaskin, vass pincett, falsben och liten sax.

Mitt bästa pysseltips:
Var inte rädd för att ”think outside the box”! Lek med grejerna och testa dig fram! Använd saker till annat än vad de är till för! Har du inga matchande dekorationer, gör några själv av mönstrade papper, cardstock eller småsaker! Eller färga om, klä in, embossa eller byt ut detaljer på de dekorationer du redan har. Använd saker du redan har hemma som masker, stenciler och lek dig fram.
Ibland blir resultatet lyckat och ibland mindre lyckat. Men huvudsaken är att man har roligt. Och kom ihåg att det gör ingenting om nåt är lite snett eller vint, det är bara ett tecken på att det är handgjort! ;-)

Jag är glad och tacksam att få vara med i ScrappTorgets fina gäng. Jag tycker om att försöka inspirera andra och blir mer utmanad själv att vara kreativ.

* * *

Ingba 

Jag heter Inger men kallar mig för Ingba när jag scrappar och på alla forum. Jag fyller snart 50 år och har 2 stora barn, en tjej som nyss fyllt 21 år och har flyttat hemifrån och en kille som blir 18 i augusti. I familjen finns också förutom min man 2 hundar av rasen australisk terrier, Ziggy och Skrot, snart 2 och 1 år gamla. Jag är ursprungligen från Göteborg och där har jag kvar mitt hjärta men nu bor jag sen 25 år tillbaka i Enköping.

Jag upptäckte scrapbooking för drygt 3 år sedan. I början gjorde jag bara kort men sen blev det LO också. Sista tiden har jag mest gjort kort och gärna med Magnolias stämplar. Gör jag LO blir det ofta på Ziggy och Skrot. Ganska snart efter att jag upptäckt scrapbooking upptäckte man att jag hade cancer och då blev att scrappa en del av terapin, att få glömma sjukdomen och bara gå helt upp i att skapa. Nu mår jag bra men har blivit beroende av att scrappa och försöker få tid en lite stund varje dag.

Om jag inte jobbar som mellanstadielärare eller scrappar så tränar jag gärna. Det är min andra stora hobby. Innan jag började scrappa läste jag mycket men nu finns inte så mycket tid till det så jag lyssnar mycket på ljudböcker.

När jag blev tillfrågad om att vara med att inspirera här på ScrappTorget blev jag väldigt glad och hedrad. Jag hoppas ni ska gilla och bli inspirerade av det jag gör.

* * *

lykta

Hejsan!

Jag heter Helen men kallar mig nästan alltid för lykta på forum, bloggar och andra ställen på nätet. Jag är en av fem nya medlemmar i teamet här och jag är väldigt glad och stolt över det! Det här ska föreställa en presentation av mig i ett alster.

Jag scrappar oftast ganska clean and simple, gärna med klara färger men det händer även att jag skapar i mer shabby stil med dovare färger eller jordtoner, skrapade kanter och blommor.

Jag skapar både layouter och kort, någon gång ibland ger jag mig på att försöka altra något. Jag är en ganska snabb och otålig scrappare, så jag använder gärna stickers och färdiga dekorationer. Färgkladd, mister och sånt ger jag mig väldigt sällan på eftersom jag inte har tålamod nog att vänta på att det ska torka!

Från mig kommer ni att få se kort med motiv målade med Promarkers, layouter, lite skisser, kanske någon färgläggningstutorial och säkert en massa annat också

***

Banner_HelenTh

HelenTh

Hej!

Jag heter Helén och kallar mig för HelenTh på nätet. Jag är 46 år gammal och har man och två stora grabbar som är 21 och 19 år gamla. Tillsammans med vår hund Sally, som är av rasen Vit Herdehund, bor vi på landet en mil utanför Örnsköldsvik. På vardagarna jobbar jag i IT-branschen främst med hemsidor, tar fram marknadsföringsmaterial och en del annat.

Scrapbooking har jag hållit på med ett antal år, det började med att jag ville göra ett fint resealbum men tyckte inte att jag lyckades så bra. Då gick jag en kurs i scrapbooking och efter det var jag fast. Jag gör mest layouter men det kan bli några kort eller altrat ibland, det mesta jag gör blir rätt färgstarkt och jag kladdar gärna med färg och olika medier eftersom jag under förra året upptäckte hur roligt det är med mixed media och art journaling. Dessutom har jag fastnat för det som kallas Project Life vilket säkert kommer att märkas.

Förutom scrapbooking så sysselsätter jag mig gärna med vår hund – tränar, går kurser, tävlar och deltar på hundutställningar. Dessutom blir det långa promenader för vår motions skull. När jag gör layouter så är favoritmotivet min älskingshund.

Det är otroligt roligt att jag fått chansen att bli en del av ScrappTorgets DT-gäng och jag hoppas att jag kan få inspirera någon med det jag gör.

***

Banner_Dorcas

Dorcas

Jag kallar mig Dorcas i scrappvärlden, men heter egentligen Emma. Jag har varit kortmakare sedan år 2000, och när min äldste son föddes i början av 2002 så började jag klippa och klistra i hans fotoalbum i A4-format och sedermera även i småsyskonens. Jag fortsatte med att scrappa kort och gjorde några enstaka layouter i 12×12’’ och 8×8’’ under åren som följde. Sommaren 2012 började jag göra layouter i större utsträckning, jag experimenterade med material och medium, liftade andras layouter som jag gillade och utifrån det tog min egna stil form. Nuförtiden är det mest layouter, Mixed Media och Project Life jag håller på med, även om det ibland händer att jag gör kort eller altrar något. Jag tycker om att variera mig och scrappar både enkelt och med mer material, och jag älskar att skapa efter skisser. För mig är färgerna det viktigaste och det jag alltid utgår ifrån, oavsett vad jag skapar. Numera har jag fem barn och det är de som brukar vara huvudmotiven på mina layouter, men jag försöker att scrappa även om mig själv och annat i vardagen.

* * *

Banner

Sunie

Hej
Camilla heter jag. Kallas Sunie på nätet. Jag är en ny medlem i DT-gänget här på Scrapptorget och det ska bli riktigt roligt att få inspirera er alla med mina alster.
Jag är född -85 och bor tillsammans med min sambo och två barn utanför Stockholm. Mina barn kommer ni få se mycket av i mina alster. Dock har jag valt att inte visa deras ansikten för att de själv inte har valt att bli publicerade på nätet.

Jag har under hela mitt liv alltid pysslat med något. Från min barndom kommer jag ihåg vår stora röda Pyssellåda som jag älskade. Jag kan fortfarande minnas hur den såg ut, hur den luktade och mycket av dess innehåll. Så mitt pysselbehov startades redan när jag var liten.

Det är nu på senare år jag har upptäckt scrapbooking. Faktisk när min son föddes för 2 år sedan (-2012) Så jag känner mig fortfarande som en nybörjare. Men oj vad roligt det är.

Just nu gör jag tre stycken olika album som så småningom kommer bli ännu fler. Jag gör ett album med Layouts till min son och ett till min dotter. Jag har även börjat med Pocket scrapbooking i ett album till mig själv.

Min stil inom scrapbooking är ganska clean and simple. Jag har börjat att dekorer mer men tycker det är svårt. ”Kladda” med mist och sånt har jag inte heller riktigt börjat med men jag antar att jag kanske kommer dit så småningom.

Förutom Scrapbooking och Pocket scrapbooking så blir det ett kort lite då och då till speciella tillfällen som födelsedagar m.m.

Vill ni se fler alster av mig så kan ni kolla in min blogg
Suniesscrapbooking.blogspot.se

***

Banner_Scrappinstain_kopia

Scrapinstain

Stockholmstjej som sedan 10 år bor i Gävleborg. Numera bor jag i Gävle med man och katt.
Gillar: Annorlunda Tags, Mixed Media Tavlor och metall! Så mycket kort blir det inte från mig men däremot LO’s till mina resepärmar, mixed media tavlor, diverse altrat och egentillverkade dekorationer av fimolera eller metall.
Min pysselhörna fylls av inte bara papper, och dekorationer utan numera också av flera lådor med metall (gamla smycken, knappar, kugghjul, rör, muttrar skruvar mm mm, kan aldrig få nog av metall-detaljer).

Nybörjartips för Mixed Media Canvas:
1. Gå på loppis. Bättre ställe finns inte att hitta ”skräp” för småslantar som blir supersnyggt bara man målar och sprejar dem.
2. Ett annat tips är att rota igenom gamla verktygslådor, garage, kökslådor och smyckeskrin. Endast din fantasi stoppar dig. Allt går att klistra på tavlor.
3. Du behöver bas-saker som Gesso, Mod Podge, skärverktyg, penslar, limpistol, färger och mists. Egenhändigt gjorda sprejer är lätt att göra. Blanda din favoritfärg, lite vatten och en klick Mod Podge i en sprejflaska och vips har du tillverkat favoritfärgen även i sprejvariant. Egenhändigt gjord ”spackel” som jag använder till stencils – gör jag genom att blanda Mod Podge, Gesso och babypuder.
4. Du kan använda gamla tavlor som som grund eller köpa canvastavlor i olika storlekar.
5. Det går inte att göra fel, våga! Klistra på saker du tycker är snygga och spreja allt sen i färger du gillar. Blir det fel, måla vit gesso på allt och spreja om.

Titta gärna in på min blogg: http://lstain.wordpress.com/

***

unnamed

Jennie

***

Så se du till att bli en del av Scrapptorget du också – låt dig utmanas, inspireras och lär dig av vårt härliga team. Här finns inga gränser på kreativiteten utan alla är välkomna att ta del av det vi har att erbjuda. Lämna en lite hälsning och uppmuntra oss att fortsätta vår resa bland färg, form och skaparglädje…

Hälsningar //