Lucka 7 – Ljuslykta av konservburk

Lucka7

Nu är det hög tid att plocka fram ljuslyktor och ljusstakar och tända massa levande ljus, det är bland det mysigaste med adventstiden tycker jag. I år har jag, HelenTh, gjort nya ljuslyktor av använda konservburkar.

lyktor_dag1

De är enkla att göra och det enda du behöver är tomma konservburkar, en spik, en hammare och ev. färg.

Börja med att tvätta konservburkarna och ta bort etiketterna. Fyll burkarna med vatten och frys in dem. Anledningen att man fryser burkarna är så att man slipper akta sig för att klämma sönder konservburkarna. När burkarna är frusna använd spiken och hammare och spika små hål i burkarna i det mönster du vill ha. Vill man kunna hänga upp sina lyktor så spikar man hål i överkanten av burken på varsin sida och avänder en ståltråd som handtag. Det kan hända att burkarna har bullat ut sig på undersidan av isen men då tar man bara hammaren och bankar in bucklan.

lyktor_dag2

Lyktorna är fina att använda som de är men jag ville fixa mina ytterligare och målade dem. Jag använde Martha Stewart Craft Paint och målade först burkarna svarta. Sedan målade jag över med Crackle Paint och lät det torka ordentligt. Överst målade jag sedan med färgen Summer Linen och då fick jag denna effekt. Observera att det översta lagret färg får man stryka ut rätt snabbt för det börjar krackelera nästan med en gång, försöker man måla två gånger på samma ställe så blir effekten mycket sämre.

lyckor_13

Så här fint sken blir det när mörkret faller på.

lyckor_11

Jag har ställt mina lyktor på några trälådor och med en minijulgran och lite annat så blev det riktigt mysigt vid vår entré.

lyckor_12

Glöm inte att komma tillbaka i morgon för att se vad vi bjuder på för tips då :-).

Banner_HelenTh

Annonser

1 kommentar

Filed under 'HelenTh, Julinspiration, Julkalendern, Tips och idéer

One response to “Lucka 7 – Ljuslykta av konservburk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s