GästDT Jenny

loggagästdt
När hösten börjar smyga sig inpå så kan det vara kul att minnas sommaren. Här kommer ett bröllopskort och en bröllopshatt jag fick beställning på till i somras. Jag fick ett erbjudande i våras att vara gäst DT hos ScrappTorget och då kände jag att kortet och hatten skulle jag visa upp här.

Jenny-bild1
Först gjorde jag kortet och till det använde jag vit cardstock som stomme och sedan ljusgrön cardstock som jag tejpade vitt papper med silvriga swirl så det gröna syntes genom. Framsidan dekorerade jag med spets en grön ros med gröna utstansade blad med en magnoliadies.

Det skulle vara ett ganska strikt kort så jag bestämde mig för att inte ha ett målat motiv utan en stämpel från Inkido på en rund cirkel som jag satte pärlband runt. Under cirkeln limmade satte jag tyll och en swirl. Min dotter som är 9 år var med mig på en scrapträff och hade köpt tyll och när hon kom med det till mig frågade jag varför hon köpt det men så kom jag på att det passade väldigt bra till detta kort så jag gick även jag och köpte tyll.Jenny-bild2

Stommen är ett vanligt cardstock 12 x 6 ” som bigas på 6″ så det blir ett kort som blir 6 x 6 ”. Innerdelen är 8 x 8 ” som bigas som på fotot så varje ruta är 4 x 4 ” När det är dags att sätta ihop det så vik ihop det så det blir hopvikt 4x 4 ”. Denna del sätts sedan in i cardstockstommen på 6x 6”. Så att det bakre hörnet sitter i bigningen på kortstommen. Vikningen på detta kort blir uppåt och inte som på de flesta kort till vänster. Innan alla papper sätts fast har jag satt dit band att knyta ihop det med.
 
Insidan dekorerade jag med samma gröna och vita papper med silvriga swirlsoch med  vigseldatumet, parets namn och en stämpel med Evig lyckosam kärlek på den stora dagen  önskas till er från Vilda stamps.

jenny-bild3

I våras gjorde jag många pappershattar som jag hade skrurit ut mallen i min elektriska skärmaskin cricut expression. Jag har även skurit ut denna hatt i min cricut expression men den är större än de hattar jag gjorde tidigare. Mallen fick jag göra om flera gånger för att måtten skulle bli bra. den är ca 20 cm i diameter. För att den skulle bli stabil var jag tvungen att göra den i dubbelt cardstock. Hatten placerades på honörsbordet vid brudparets plats med gelehjärtan i.Jenny-bild4

Hatten dekorerades med samma gröna rosor och tyll som kortet. Har även dekorerat med metallblad som jag har blivit väldigt förtjust i. Runt kanten och brättet har jag satt spets, i kanten vid brättet är det samma pärlband som på kortet. Har även satt gröna organzaband som en rosett under blommorna.
Hoppas ni har fått inspiration och titta gärna in i min blogg:
jennyscrapokort.blogg.se
/Jenny

Vi tackar Jenny för att hon ville gästa oss på ScrappTorget med sina fina alster!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Alter, Gäst-DT, Kort

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s