Att gå en blog class/ Skapa ett minialbum

Nyfiken-p-logga-2

Jag, Ingba, har länge varit nyfiken på att gå en sk. blog class via nätet. Det finns många bloggar som erbjuder ”classer” som man kan gå, en del kostar pengar och en del är gratis. Bo Bunny har olika ”blog classer” varje månad och de kostar ingenting vilket är ett bra sätt att prova på. Under juni gjordes ett fint album som jag var sugen på att göra. Allt som allt pågick det i fyra veckor. Jag väntade till alla fyra lektionerna fanns så jag kunde titta igenom allt innan jag började. Det gjorde jag eftersom jag inte hade samma pappersserie som i classen och jag ville kunna planera lite. Classen hos Bo Bunny var mycket lätt att följa. Den var pedagogiskt upplagd och man såg precis hur man skulle göra och engelskan var lätt att förstå.

Med risk för många bilder så kommer reultatet här. Sist i inlägget kommer länkar till de olika avsnitten i blogg classen.

Mitt minialbum saknar foton eftersom jag skall ge det till min systerdotter som just nu är på språkresa (och nog kommer hem med en del foton) och hon kommer att få vara med och planera. Av den anledningen sitter inte heller dekorationerna helt fast utan kan flyttas.

IMG_6366Albumet är i storleken 9×6 tum (ca 23×15 cm).  Fram och baksidan består av tjockare kartong som man dekorerar med mönsterpapper. På framsidan har jag lagt till lite extra dekorationer men saknar text eftersom jag tänkte att min systerdotter själv skall få bestämma rubriken. Meningen är att den skall få plats på bannern. Jag har använt mig av Bo Bunnys pappersserie Cèst la Vié.

IMG_6381Ryggen på albumet är gjort av ett papper som man viker som ett dragspel och som man sätter fast alla albumblad i. Ryggen hålls sen ihop av 6 bitar band.

IMG_6368På insidan av pärmen är det en ficka som man kan stoppa t.e.x. ett kuvert med flera foton i, dagboksanteckningar, minnessaker eller liknande. På nästa sida har jag vikt  2 fickor som jag har stoppat tags i.

IMG_6371På tagen kan man antingen sätta små foton eller skriva något.

IMG_6369Här ser ni baksidan av tagfickorna. De små stickerslapparna med ord kan tas bort och man kan sätta små foton på fotomattorna och sätta stickersen där det passar.

IMG_6372Höger sida består av ett helt vanligt vitt kuvert som man har öppnat i kortsidan och dekorerat.

IMG_6374I kuvertet har jag klippt ut en journalingruta och lagt i men man kan också stoppa i foton såklart.

IMG_6375Här ser man baksidan av kuvertet. Jag har limmat fast en journalingruta som man kan antingen skriva eller sätta  foton på. Nästa sida består av 2 fotomattor och en dekoration (flyttbar).

IMG_6377Här finns plats för ett stort foto och på nästa sida finns 2 fickor med tags igen. Här har jag klippt ut en detalj från mönsterpappret som jag låtit gå över på båda fickorna.

IMG_6378På tagen är det tänkt att man skall sätta foton.

IMG_6379Sista insidan av albumet ser likadan ut som första med en extra ficka. Nu är det bara att hoppas att min systerdotter tycker det är en bra present.

Jag tycker att det var ett mycket bra, användbart, litet större, minialbum. Det var kul att det var flera olika typer av sidor. Jag kommer absolut att göra det här albumet igen.

Här kommer länkar till de olika ”classerna”.

Avsnitt 1: Fram och baksida http://bobunny.blogspot.se/2013/06/june-blog-class-week-1-key-lime-pocket.html

Avsnitt 2: Sätta in alla sidor i albumet  http://bobunny.blogspot.se/2013/06/june-blog-class-week-2.html

Avsnitt 3: Dekorera  http://bobunny.blogspot.se/2013/06/key-lime-blog-class-week-3.html

Avsnitt 4 : Ryggen  http://bobunny.blogspot.se/2013/06/june-key-lime-blog-class-week-4.html

STSommar01

PS! Du glömmer väl inte ScrappTorgets sommarutmaningar. Du har t.o.m söndag midnatt på dig. Du kan vinna en RAK men deltar du i minst 2 utmaningar får du chansen att bli en av höstens Gäst-DT. Du hittar utmaningarna här.

ingbalogga1

3 kommentarer

Filed under 'Ingba, Minialbum, Nyfiken på..., Scrapptorget

3 responses to “Att gå en blog class/ Skapa ett minialbum

  1. Wow! Fantastiskt fint album, och vilket jobb du lagt ner!
    Tusen tack för länkarna, jag har funderat på att göra ett minialbum till vår Skottlandsresa, och ett sånt här blir perfekt!

  2. ingba

    Tack! Kan verkligen rekommendera albumet. Lätt och kul att göra och man behöver inget speciellt material utan tar det man har hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s