GästDT – Lillpiga

loggagästdt

I mitt sista personliga inlägg som gäst-DT tänkte jag visa er en tavla som jag gjort för ScrappTorgets räkning. Jag använde en canvas i 20*20 som jag hade hemma. Faktiskt en fuling som jag köpte på ÖoB för 5:- i en realåda. Den hade då motivet av en massa gröna bamburör men det var ju inget som jag var intresserad av, ville bara komma åt en billig canvas. Jag grundade canvasen med Gesso innan jag smetade på lite Molding Paste i ett cirkelformat mönster. Sedan hittade jag ett fint ord i trä som jag fyndat hos Panduro för länge sedan, det limmade jag fast innan jag målade allt med Gesso ännu en gång.

Jag dök sedan ner i mina blomlådor, har ju en del eftersom det är min passion inom pysselvärlden. Nu letade jag uppe en massa blommor jag kände att jag vill ha, struntade helt i vilken färg de hade. Det här är nämligen ett ypperligt tillfälle att bli av med så kallade odds & ends. Sådant som man inte vet vad man ska ha till, udda antal och bara hopplösa prylar. Grävde igenom charmslådorna med och hittade en del. Jag går oftast efter filosofin: ju mer desto bättre, så jag öste på ordentligt! 

 Sedan är det bara att ta fram ditt bästa lim, jag använde mig av limpistolen, den är oslagbar om man vill att sakerna verkligen ska sitta fast! Limma dit allt du plockat fram och kanske lite till. Jag hittade ett gammalt pärlhalsband i en hopplös färg som jag limmade dit också. Dags att ta fram Gessoburken igen, eller din akrylfärg om du hellre föredrar det. Måla över! Måla överallt, in i alla gömmor och gegga på! Jag har valt att måla min tavla två gånger med Gesso eftersom jag ville att den skulle släppa igenom lite färg från blommorna. Gesso är inte lika täckande som akrylfärg. Resultatet blev en lätt pastellfärgad tavla som nu pryder vår vardagsrumsvägg.  Givetvis fick den lite StarDust-stickles när den torkat med. 

Ett stort tack till ScrappTorgets team som lät mig gästdesigna här! Ni har inte sett det sista av mig, det kommer ett par till alster senare i maj, håll utkik! 😉 Vill ni se mer av mina alster så välkomna in i min blogg.

 Min tavla innan två lager Gesso:

bild (4)

Och efter, det färdiga resultatet:

DSC04921

DSC04922 DSC04923 DSC04924 DSC04925

Satte upp min tavla på väggen i vårt vardagsrum:

DSC04929

5 kommentarer

Filed under Alter, Canvas, Gäst-DT, Mixed Media, Tips och idéer

5 responses to “GästDT – Lillpiga

  1. Tjusigt! Härligt att det kan bli så milt efter all färg tidigare. Kul!
    xxMarie

  2. Gud, så snyggt det blev – den passar ju TOPPENBRA på väggen där!! Läckert som tusan!! 😀

  3. Superläckert! Så smart! Man kan ju köpa vilken canvas som helst och måla över:)

  4. Tack så mycket, tjejer! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s