GästDT – Lillpiga

loggagästdt

Här kommer mitt andra inlägg som gästdesigner hos ScrappTorget.

Jag gillar att ge bort paket! Jag älskar att slå in julklappar och presenter, det är så kul! NÄSTAN lika kul som att själv få öppna paket. 😉 Jag har ju gjort av med några rullar presentpapper genom åren och blir lika irriterad varje gång på att det är så lite på rullen och så tunt papper att det går sönder mot hörnen på kartongen, plus att det är dyrt med snyggt papper.

Lösningen kom när vi hade renoverat vårt sovrum. Vi skulle bort och jag skulle slå in en present men till min fasa så var allt presentpapper slut, vad gör jag? Hittar en rulle överbliven tapet och självklart! Tapetrullar är på 10 meter och tar således ”aldrig” slut. Dessutom är den tjock och tål att behandlas hårdhänt utan att den går sönder. Tapeter kan man köpa superbilligt på tex Rusta, en ny snygg tapet för ca 100:-/rullen. Och när de har rea så får man samma snygga tapet för ca 20-30:-/rullen. Det är väl ett prisvärt presentpapper om något? Dessutom kan du använda tapeten till att göra ett snyggt tillhörande kort också. 

Rosetten på paketet har jag gjort av cardstockremsor. Jag skär pappret i ca 1,5cm breda remsor och limmar ihop en och en till en cirkel. Cirkeln klämmer jag sedan ihop på mitten så att den liknar en åtta (utan att vrida) och limmar ihop. När jag har en bunt med ”åttor/evighetstecken” så limmar jag ihop dem till en stor blomma. På denna rosett har jag valt att klippa upp några av åttorna längst ut och sedan klippt flikar på remsorna. Lite utstansade bland och en ros fick bo i mitten och de silvergrå spröten är smalt klippt cardstock som jag snurrat runt en penna för att få lite fin böj på dem. 

 Så, nu är det bara att köa en tapetrulle och börja göra fina paket att ge bort!

För mer inspiration och fler alster skapade av mig, välkomna in i min blogg!

DSC04808 DSC04810 DSC04811 DSC04813

Annonser

4 kommentarer

Filed under Alter, Gäst-DT, Inspiration, Tips och idéer, Tutorial

4 responses to “GästDT – Lillpiga

  1. Smart! Det finns ju MASSOR med fina tapeter och har man kvar en bit av en rulle så är det här ett skitbra sätt att använda upp dem på! 😀

  2. Så snyggt och stiligt! Rosetten är kanon!

  3. Vilket fint paket! 🙂 Den tapeten köpte vi till köket i stugan! 🙂 Fast inte katten kostade den en hundralapp inte 😉

  4. Tack brudar! 😀 Och nej, Piglet, just den här rullen kostade inte en hundring. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s