Tutorial – ”Blomma” av toapapper

Hoppas ni är fullt upptagna med att scrappa utmaningar till Födelsedagscroppen! Bidragen har redan börjat komma och det är jätteroligt!

Tävling nr 5 handlar om att göra egna dekorationer, och idag tänker jag visa hur jag gjort ”blomman” på layouten som finns som inspiration under tävling nr 5. Kanske något att prova på till ditt bidrag i tävlingen!?


Bra att ha: Dubbelhäftande tejp, toapapper, färg – ex sprayfärg som mist eller akvarellfärger eller distresser samt en cirkel i papper med den diameter som din färdiga blomma kommer att bli. Något att dekorera mitten med.

Jag har stansat ut en cirkel i papper och satt dubbelhäftande tejp på cirkeln. Du kan ta en spillbit, den kommer inte att synas.

Ta en bit toalettpapper och tvinna det till en lång korv.

 

Fäst ena änden av pappret i mitten på cirkel och tvinna och snurra sedan toapappret runt mitten och fyll på ut mot kanten. När hela cirkeln är fyllt, riv av toapappret och pilla in änden lite under kanten.

Innan du börjar färga är det bra att blöta blomman lite. Spraya med duschflaskan så att pappret blir lite mättat med vatten, då blandar sig färgerna lättare och flyter ut i varandra bättre, än om toapappret är helt torrt. Fäst t ex en brads i mitten, eller en pärla eller något annat! Lycka till!

2 kommentarer

Filed under Annika, Tekniktips, Tutorial

2 responses to “Tutorial – ”Blomma” av toapapper

  1. Vilken härlig blomma Annika. Toapapper har vi ju alla hemma. Bara å hugga en bit och börja dekorera sina LOs. Tack för tipset /M

  2. Kn ju bara instämma med Maria. Vilken otroligt smart idé! måste såklart testas…
    / Sophia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s