Ett papper – en stil – tre alster

Idag är det dags för mig, Loreleii, att gnugga geniknölarna och hitta något att blogga om. Och när det kommer till hösten så här, så har jag nästan bara jul i huvudet. Det gör mig tokig att de redan börjat med julpyntning i affärerna runt omkring. Men julpyssel! Det sätter jag igång med redan i augusti 😉 Det är skillnad! 😉 Hur ska man annars hinna göra alla julkort i tid? Hur är det? Har ni börjat med era? Ni kanske redan är klara!?

Jag har riktigt frossat i julstämplar i år till makens förtret. Men det är ju så kul att förnya sig. Jag har frossat i papper också och det motiverar jag med att det är förbrukningsvara 😀 Ett av mina favoritpapper är det jag har använt till dagens alster. Jag blev så kär att jag var tvungen att göra slut på varenda liten centimeter av det (en och annan centimeter ligger kvar på skrivbordet och väntar på att bli använda även de). Så idag bjuder jag på en liten ”serie”. Först ett kort!

 

Det svåra med att scrappa är att fotografera det färdiga alstret har jag upptäckt. Så ha lite tålamod med mina gryniga bilder.

En Liten Edwin med ljusslinga fick bli huvudperson på mitt kort. Mönsterpapper är fram och baksida från samma ark, älskar dubbelsidiga papper! Lite glitterstickles på lamporna så de får blinga lite extra. Har kört rätt mycket udda julfärger i år så det här är att gå tillbaka till ”rötterna” för mig. Klassiska julfärger i rött, grått och grönt. Jag stämplar som ni redan säkert förstått, alltid på 300g akvarell. Tycker att tunnare papper har en förmåga att bli buckligt när man färglägger, allra helst eftersom jag använder en del vatten när jag målar.

Men, när kortet var klart hade jag en hel del kvar av mönsterpappret…

 

Så det fick bli en altrad tändsticksask också. Grundidén kom från en ask jag sett med kortet monterat på locket. Här är kortet monterat på tändsticksasken. En liten gåbort-gåva kanske? Jag har en helhög med röda doftljus här hemma som nog kommer att hamna i en presentpåse tillsammans med asken. För är det något som verkligen går åt och är användbart under hösten och vintern så är det ljus och tändstickor. För när det ska tändas ljus så ska de tändas med tändstickor. Det luktar inte rätt annars. Lukten av nytända stearinljus och utblåst tändsticka är jul för mig!

Insidan av kortet med lite plats för en kort hälsning.

Och vad passar bra när man sitter där under en varm filt, i skenet av tända ljus? Jo, en bra bok! Och eftersom pappret jag hade kvar inte räckte till bokomslag till den pocketbok jag planerar att ge bort tillsammans med ljuskittet, så fick det bli ett litet bokmärke i stället. Den typen som man trär över översta hörnet av sidan man inte vill tappa bort.

Mönsterpappret räckte faktiskt till ytterligare ett kort, men det fick bli ett annat blogginlägg det 😉 Nu är det bara kvar att fundera över de där spillbitarna som jag inte riktigt kan slänga. Något ska jag nog komma på!

Imorgon är det dags för ännu mera ljusinspirerat tror jag! Alla helgon närmar sig med stormsteg! Så kika in i morgon vettja!

// KRAM!

Annonser

7 kommentarer

Filed under Alter, Julinspiration, Kort, Loreleii

7 responses to “Ett papper – en stil – tre alster

 1. Förtjusande litet set du har gjort. Kortet är fantastiskt fint.
  XMarie

 2. Gillade både kortet och askarna, jättefina!!

 3. Pia

  Gulligt så det förslår! 🙂 /Pia

 4. Pia – Har en LO på bordet som är allt annat än romantisk… Hade dig som inspiration när jag gjorde den! 🙂

 5. Jättefina alster! Pappret är ju helt underbart! Tändsticks-kortet var en kul idé!

 6. Eva

  Helt underbara alster !

 7. Åhh, så massa fint du har gjort! Den tändsticksasken är ju en superbra ide!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s