Distress-månad på Scrapptorget…

Hej hej!

Nu sätter vi igång en Distress-månad här hos oss på Scrapptorget. Vi kommer att gå igenom lite hur, vad och när man kan använda distresser men allra främst våra egna personliga tips och trix. 😀 Det är bara så härligt att se andra skapa med distresser tycker jag,  just därför att resultatet alltid blir så olika beroende på vem som skapar. Distresser är också något som passar både veteraner som nybörjare och ja, man gör helt enkelt Distresserna till sin ”egen”-grej.

Distress – ja, vad är det då för något? Det är en vattenbaserad färg från Ranger som främst är till för att smutsa ner och ge papper ett ”åldrat” intryck. Färgerna är murriga och går att köpa i två olika varianter – dynor och refillflaskor. Här nedan ser ni hur dessa ser ut.

Dynorna kostar något mer än refillerna men har också många mer användningsområden än vad refillerna har. Vilka du köper styrs såklart av vad du ska använda dem till men jag personligen (Yoli) skulle rekommendera dynorna framför refillerna då du kan göra allt med dem.

Distresserna finns i hela 36 underbara nyanser därav 10 stycken av dem är nya för i år. Jag kunde inte hitta en bra färgkarta för dem alla men här är i alla fall de äldre nyanserna av Distressfärg.

Färgen är som sagt vattenlöslig och detta även efter att den har torkat. Så fort den kommer i kontakt med vatten så vaknar den igen. Något som är både trevligt för att man tillsammans med vatten kan skapa stora effekter men också bra att tänka på då den är känslig för fukt och blöta utrymmen.

***

Vad kan man då hitta på med dessa?

*Färglägga motiv
*Inka och stämpla egna mönsterpapper
*Stämpla
*Embossa
*”Chalka” kanter
*Göra  egen Mist
*Föråldra papper
*Leka tillsammans med vatten
*Maskera och inka

Ja, det är väl bara fantasin som sätter stopp…

***

Här är ett litet urval på saker du kan gör i bild:

Här är det både inkat, stämplat och mistat med Distress.

Färga in kanter och skapa egna papper med åldrat utseende.

Göra läckra tags och färglägga stämpelmotiv.

***

Å som sagt det finns massor med spännande tekniker med Distressfärg och säkert hundra olika sätt att använda dem på som jag missat i detta inlägget. Men häng med under September så kommer vi i teamet att visa er så mycket av våra knep och knåp vi bara kan!

***

Distresser köper du i nästan alla våra Scrappbutiker.
Lycka till och lek massor med färg nu!

***

Kraaaaaaaaaamar//

Lämna en kommentar

Filed under Färginspiration, Scrapptorget, Tips och idéer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s