Min skapandeprocess – en ask

Hej!

Idag är det min, Veronica´s,  tur att visa er hur jag tänker och gör och hur det slutligen blir när jag gör en ask. Förbered er på ett långt inlägg med många bilder!

För det mesta sitter jag och surfar runt i cybervärlden för att finna inspiration. Det finns huuuur mycket som helst därute! Massor av duktiga människor som ger mig väldigt mycket kreativa tankar.

Denna gång gick jag in på Whiff of Joy´s bloggsida och fann denna söta lilla ask. Jag gjorde basen som beskrivningen och dekorerade den som jag ville ha den.

 

Sedan tar jag fram enfärgat cardstock och mönstrade papper som jag tycker är fina.

Jag skär och bigar som beskrivningen visar, skär mönsterpapprena till rätt storlek där jag vill ha dom, inkar kanterna och tejpar sedan fast allt. 

Tänk på att först sätta fast bandet så att det lilla pappret döljer bandet!

Under processens gång ändrar jag mig och tar bort de små lapparna som jag först hade tänkt ha på sidan av asken, men det blev lite för mycket…gjorde några små hjärtan i stället.

Nu börjar jag tänka ut vilka dekorationer och stämpelmotiv jag vill ha. Allt detta växer liksom fram under tiden.

Men jag klistrar inte fast allt på en gång utan sätter det löst, tittar på det och ser om det blir bra eller om det är något jag ska ändra på innan det till sist klistras fast. På detta sätt har man ocskå möjlighet att flytta på det som från början kanske skulle ha blivit helt galet (typ klistrat fast dekosarna med locket…*skratt* det hände liksom mig!).

Här har jag lagt på ett skyddspapper på motivet eftersom jag inte vill ha något glitter där utan bara på dekosarna och papprena.

Numera färglägger jag med Distress Ink pads och det är så kul! Men under mina snart 4 år som jag har hållit på med detta så har jag provat många olika färgläggningstekniker; Tom bows, akvarellpennor, Copic sketch markers, Pro Marker…har säkert glömt nåt…;)

Men detta är något jag trivs med just nu. Och det är så det ska vara tycker jag! Att prova och känna sig för.  Det är DET som är den kreativa skapandeprocessen!

Hoppas jag har kunnat förklara mig så att ni får ett hum om hur jag tänker och gör när jag skapar.

Ha det gott!

//Veronica

Annonser

2 kommentarer

Filed under Scrapptorget

2 responses to “Min skapandeprocess – en ask

  1. Åhhh sååå läckert vännen!! Å detta är verkligen bara så skojj – så roligt å se hur ni alla skapar och tänker när ni gör det! 😀

    Resultatet… ja, helt bedårande och du färglägger som en gudinna!!

    Kraaaaaaaaaaam

  2. Eva

    Guuuu… vilken ursöt ask. Du färglägger dina motiv som en gud det är bara såååååå läckert.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s