Alla Helgons Dag

alla-helgons-dag

Idag är det Alla helgons dag.
Från början var det en Katolsk högtid då man hedrade alla helgon som inte hade en egen dag i almanackan och dagen efter firades alla själarnas dag  för döda familjemedlemmar. Det är därifrån trationen med att tända ljus och hedra våra döda härstammar.
Allahelgonadagen avskaffades på 1700-talet men återinfördes 1953 i helgdags reformen och fick då namnet Alla helgons dag.
(fakta hämtade på Nordiska museets webbsida www.nordiskamuseet.se )
                                      
                                      ************************

För att skapa ett alster på temat Alla helgons dag fick det bli ännu en LO ifrån mig. Den handlar om vår älsta katt som vi fick avliva p g a  sjukdom i fjol. På Alla helgons dag pyntade vi hennes minnesplats med ljung och gravljus och  pratade vi om våra minnen vi hade av vår Sofia.

Minne-av-Sofia-LO

Som ni ser har jag gått rätt långt ifrån min vanliga ”stil” när jag skapade den här minnes-LO:n för jag ville att den skulle gå i den romatiska stilen.  Hittade det här mönsterpappret (ScrapHouse) med bibeltext på i min pappers samling och utgick ifrån det.

hjärta

Klippte ut ett hjärta på frihand i cardstock som jag färgade med distresser. Sen la jag på ett lager crackle accent och lät det torka. Virade silverfärgad ståltråd runt och till sist drog jag med Chestnut roan distress ovan på allt (för jag upptäckte att hjärtat blev lite väl rött för LO:n) och torkade bort överflödig färg. Här ser man även reporna jag gjorde i fotona för att skapa en ram runt dem.

Sovande-katt-o-rosor

Ville ha många blommor, för det är det ju oftast på romantiska LO:s men  jag lyckas sällan  få  till blommor snyggt om jag använder mer än 3 blommor så att få till den här raden med rosor och ett par vita glittriga tygblommor var den största utmaningen för mig på den här LO:n (ler).
Katten som sover (Stämpelboden) har jag målat med distresser, så den ser ut som Sofia.

text

Stämplade samma textstämpel (InkyWings) ett par gånger för effektens skull.

hänglås

Något som jag också tycker är snyggt på romatiska LO:s är revor i pappret och korsettknytningar. På min LO satte jag  häftklamrar istället för en snörning på den ena revan och en säkerhetsnål, med ett litet smyckes hänge i, över den andra.

Tänd ett ljus och låt dagen gå i minnenas tecken
Kraaam C

cyllan-logga-rätt

Annonser

8 kommentarer

Filed under Cyllan/H-zon Design, Layouter

8 responses to “Alla Helgons Dag

 1. Så underbar LO gillar alla detaljer…. som hjärtat som du virat snöret runt ,,, säkertsnålen ,, ja det finns så många super sköna detaljer på hela LO den är så läcker..
  Förstår att du saknar din lilla söta Sofia.. har själv två katter som har gått bort dom två sista åren.. saknar dom så fortfarande.. det exat två års sedan min lilla Sture gick bort..

  Krammm Anneli

 2. Helén

  Vilken underbar LO, Cyllan!! Den är bara så vacker. Härliga detaljer och sån fin känsla!

 3. Så vacker Lo med många fina detaljer, Fint minne som familjen har att titta på och att bära med sig av eran lilla kisse
  Kram Eva

 4. Åh, den är jättefin….
  Fantastiskt vacker- och vilket fint minne av er fina katt.

 5. Vilken underbar layout . gillar att hjärtat sticker ut i en annan färg en dte övriga. Superfin !!

 6. Den här var verkligen vacker!!! Den kommer pryda sin plats i albumet… Stämningsfull och vackert att minnas någon man saknar.

 7. Vilket vacker LO och så skir i tonerna för att vara du! Du skapar snyggt i det också! 😀

  Så söt din lilla saknade kisse var… Ja så söt…

  Kraaaaaaaaaaaam

 8. En så vacker och stämningsfull layout! Jättefin! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s